Invoeren van radio activatie code

Sommige originele Land Rover radio's hebben een activatie-code. Wanneer de stroomtoevoer onderbroken is geweest moet die 4-cijferige code opnieuw ingegeven worden en zonder code zal de radio niet werken.De code bestaat uit 4 cijfers uit de reeks 0-9. Echter, sommige radio modellen hebben slechts 6 nummerieke toetsen (1-6) die dienen als voorkeuze-toetsen voor radio-stations.Hoe kun je nu cijfers intoetsen hoger dan 6?Wanneer je dat 3x verkeerd doet gaat de radio 'op slot' en is het niet meer mogelijk om een code in te geven. Een anti-diefstal maatregel die ook de rechtmatige eigenaar soms voor een probleem kan stellen wanneer hij/zij wel beschikt over de juiste code maar de handleiding niet meer heeft.Hieronder de oplossing voor het model met cassetespeler wat je vindt in veel Defenders uit de jaren '90:Wanneer de radio zichzelf op slot heeft gezet:

  • Zorg dat de radio spanningsloos blijft gedurende tenminste 24 uur. Je kunt dat bijvoorbeeld doen door de betreffende zekering te verwijderen. Na deze periode zet je de radio opnieuw aan.
  • Op het display verschijnt: 'error'. Laat je niet verwarren, na 20 tot 30 seconden verschijnt het woord: 'code' .
  • Druk vervolgens op de '1' toets, de eerste positie in het display gaat knipperen.
  • Met de forward en reverse toetsen van de cassette-speler ( < of >) kun je nu een hoger of lager nummer ingeven.
  • Druk nogmaals op de '1' toets, de tweede positie in het display gaat knipperen.
  • Gebruik weer de forward en reverse toetsen zoals hierboven beschreven.
  • Herhaal het bovenstaande voor de derde en vierde positie. Nadat je op deze manier 4 nummers heb ingebracht druk je nog een keer op de '1' toets. De radio laat een harde piep horen en begint vervolgens te spelen.

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin